Zagadnienie motywacji w gniazdowym opisie słowotwórstwa gwarowego (na przykładzie gwary orawskiej) - Tomasz Kurdyła (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2020)
The Question of Motivation in Nest-Oriented Description of Dialectal Word Formation (Using the Example of the Orava Dialect)