30-Річний досвід роботи дитячого стаціонару одного дня - N. P. Dovgal (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2017)
На основі досвіду надання хірургічної допомоги майже 10 тисячам дітей та підлітків міста Житомира в хірургічному стаціонарі одного дня розроблена та впроваджена система організаційної роботи одноденного амбулаторно-поліклінічного хірургічного стаціонару для дітей. Визначені умови, показання та протипоказання до проведення оперативних втручань в одноденному хірургічному стаціонарі. Доведено, що коротка тривалість перебування в стаціонарі одного дня, швидка реабілітація після операції та наркозу позитивно впливають на фізичний та психічний стан дитини, сприяють ранньому відновленню здоров’ята суттєво скорочують бюджетні фінансові витрати.