La catalanitat a les marques de begudes catalanes - Berta Cantó Gargallo (Universitat Autònoma de Barcelona, 2014)
Aquesta tesina posa de manifest la gran importància que té la publicitat per a configurar els imaginaris col·lectius, així com identitaris, i la manera com aquests serveixen per identificar-nos com a grup. Per mitjà no només de l’anàlisi de les campanyes publicitàries sinó també de la llengua de l’etiquetatge, el domini web, els patrocinis, les col·laboracions i les iniciatives que cada marca duu a terme, el lector i consumidor es fa una idea de quins són els elements icònics i verbals que ens defineixen com a poble i de quina manera cadascuna d’aquestes els empra per transmetre la seva versió de la catalanitat.