Primenjena antropologija - Jelena Vasiljević (University of Belgrade, 2016)
Vladimir Ribić, Primenjena antropologija – Razvoj primenjenih antropološkihistraživanja u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, Srpski genealoški centar i Odeljenje za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, Beograd, 2007