Nopal (Opuntia ficus indica) protects from metabolic endotoxemia by modifying gut microbiota in obese rats fed high fat/sucrose diet
Abstract Current efforts are directed to reducing the gut dysbiosis and inflammation produced by obesity. The purpose of this study was to investigate whether consuming nopal, a vegetable rich in dietary fibre, vitamin C, and polyphenols can reduce the metabolic consequences of obesity by modifying...
Guardado en:
Autores principales: | Mónica Sánchez-Tapia, Miriam Aguilar-López, Claudia Pérez-Cruz, Edgar Pichardo-Ontiveros, Mei Wang, Sharon M. Donovan, Armando R. Tovar, Nimbe Torres |
---|---|
Formato: | article |
Lenguaje: | EN |
Publicado: |
Nature Portfolio
2017
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://doaj.org/article/06ab227c1d1446be9db9de96ffd64dfe |
Etiquetas: |
Agregar Etiqueta
Sin Etiquetas, Sea el primero en etiquetar este registro!
|
Ejemplares similares
-
Nopal (Opuntia ficus-indica) energetic potential cultivated in arid and semi-arid zones of chile: an assessment
por: Homer,Ian, et al.
Publicado: (2020) -
Inhibición del Oscurecimiento con Mucílago de Nopal (Opuntia ficus indica) en el Secado se Plátano Roatán
por: Aquino,Laura V, et al.
Publicado: (2009) -
Ecofisiología de tallos jóvenes (cladodios) de Opuntia ficus-indica en condiciones húmeda y seca Ecophysiology of young stems (cladodes) of Opuntia ficus-indica in wet and dry conditions
por: EULOGIO PlMIENTA-BARRIOS, et al.
Publicado: (2012) -
Transpiration-use efficiency of young cactus pear plants (Opuntia ficus-indica L.)
por: Kremer,Cristián, et al.
Publicado: (2021) -
Protein enrichment of Opuntia ficus-indica using Kluyveromyces marxianus in solid-state fermentation
por: Herrera,Esperanza, et al.
Publicado: (2017)