Политизација послератне драме Самјуела Бекета - Tzu-Ching Yeh (Institute for Literature and Art, 2020)
Рад истражује драме Самјуела Бекета Скица за радио II и Катастрофа, настале после Другог светског рата, са циљем да се промисли њихово друштвено-политичко значење и однос према хуманитарној кризи савременог света. Истраживање почиње текстуалном анализом различитих коришћења лингвистичких брбљарија као апорија у обе драме. Потом се интертекстуалне везе доводе у додир са друштвено-политичком сфером помоћу теорије Ђорђа Агамбена, како би се показало како су концептуалне представе „голог живота“ и „ванредног стања“ код Бекета остварене као граничне позиције. Овим не толико примењиваним приступом пореди се специфични модел стварности обележен бекетовском двосмисленошћу са Агамбеновим предлошком „прага поткопавања“, како би се указало на пригушени политички глас у позадини Бекетових комада.