Dijital Annelerin Feminist Sesi: Annelik İnşasının Tartışmaya Açılmasında Web Siteleri ve Blog İçeriklerinin Rolü - Derya Gül Ünlü (Erciyes University, 2021)
Kadınların annelik rollerine dair ihtiyaçları doğrultusunda dijital iletişim ortamlarında yer almaya başlamaları, toplumsal yapı tarafından içeriği belirlenmiş annelik rolü gerekliliklerinin yerine nasıl getirileceğine ilişkin içerik üretimini beraberinde getirmiş, böylelikle annelik inşası dijital ortama taşınmıştır. Kadınların dijital iletişim ortamlarında annelik pratikleri hakkında içerik üretip, tüketmeye başlamaları, bu dijital tartışma ortamlarını uygun annelik rolüne ilişkin önerilerin yer aldığı birer annelik modeli sunumuna dönüştürmüş ve kadınların benimseyebileceği örnek annelik uygulamaları hakkında tavsiyeler sunan yeni alanlar ortaya çıkmıştır. Bu odak noktasından yola çıkan çalışmada, annelik rol gerekliliklerine dair üretilen dijital içeriğin annelik inşasının tartışmaya açılması sürecinde nasıl bir rol oynayabileceğinin değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefe uygun olarak, gerçekleştirilen literatür çalışması içerisinde, dijital annelere yönelik web siteleri ve blog içeriklerinin kadınların feminist sesinin duyurulmasında nasıl bir potansiyele sahip olabileceği ele alınmaktadır.