Miejsce kultury sowieckiej w kształtowaniu świadomości zbiorowej współczesnych Rosjan - Elżbieta Żak (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2013)
Место советской культуры в формировании коллективного сознания жителей современной России