Додела награде "Душан Бандић" за 2006. годину Ивану Ковачевићу и Бојану Жикићу - Editorial Board (University of Belgrade, 2016)
Награда је додељена Ивану Ковачевићу за књигу Традиција модерног. Прилози историји савремене антропологије (Одељење за етнологију и антропологију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Српски генеалошки центар, књ. 20, Београд) и Бојану Жикићу за књигу Антропологија AIDS-a – ризично понашање интравенских корисника дроге (Одељење за етнологију и антропологију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Српски генеалошки центар, књ.19, Београд).