بررسی ساخت کامپوزیت سبک سه لایه از چوب سیمان و یونولیت - فرداد گلبابائی (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 2020)
این مطالعه با هدف ساخت سازه سبک و کاهش اتلاف انرژی انجام گردیده است بدین منظور تولید محصولات چوب سیمان یا فرآورده‌های کامپوزیت با ترکیب ذرات آلی مانند الیاف چوب و مواد لیگنوسلولزی با یونولیت مد نظر قرار گرفت. محصول مورد بررسی شامل چوب سیمان ساخته شده از الیاف روزنامه باطله و خرده چوب صنوبر با ضخامت 20 میلی‌متر در دو طرف سازه و یونولیت با ضخامت 10 میلیمتر در وسط سازه تولید گردید. فرآورده‌های تولیدی چوب سیمان یونولیت دارای خواص ترکیبی از چوب سیمان و یونولیت خواهد داشت. در این تحقیق با توجه به فاکتورهای متغیر مورد مطالعه که شامل مواد لیگنوسلولزی و مقدار ماده افزودنی (همانند کلرید کلسیم (Caclدر دو سطح 3 و 5 درصد بوده، نمونه‌های آزمونی تهیه شدند. بهترین شرایط مقاومتی ساخت سازه استفاده از 10% مواد لیگنوسلولزی بدست آمد. ضخامت نمونه‌ها در دو سطح یونولیت یکسان بوده و کلیه شرایط ساخت مانند میزان آبدهی، فشار پرس، میزان هم‌زدگی بطور یکسان و ثابت در نظر گرفته شد. در آزمایش خمش استاتیک میانگین نیروی حداکثر بار برای شکست آجر معمولی برابر 26/3933 نیوتن و میانگین بار حداکثر برای شکستن چوب سیمان یونولیت 78/389 نیوتن بدست آمد که در حدود 10% مقاومت آجر معمولی را دارد اما آجر معمولی در هنگام شکست بصورت ناگهانی می شکند در حالیکه آجر یونولیت بصورت تدریجی شکسته می‌شود و خواص عایق بودن بدلیل دارا بودن الیاف سلولزی و یونولیت در آن از آجر معمولی بیشتر است با توجه به مقاومت پایین برای استفاده در قسمت‌های پارتیشن بندی پیشنهاد می‌گردد.