Naród, narodowość, nacjonalizm we współczesnej Europie. Baskijskie i katalońskie narracje tożsamościowe - Joanna Orzechowska-Wacławska (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2021)
Nation, Nationality and Nationalism in Contemporary Europe. Basque and Catalan Identity Narratives