Otpakivanje neotpakovanog. Život i budućnost arheoloških zbirki - Natalija Ćosić (University of Belgrade, 2018)
Usled snažnog uticaja heritoloških koncepata i zabrinutosti za budućnost nasleđa, dolazi do sve veće muzealizacije prošlosti i nekontrolisanog priliva kulturnih dobara u muzeje. Posledično, sve veći broj muzeja izražava zabrinutost za budućnost zbirki koje se nalaze u, sada već prepunim, depoima.