مقایسه ریخت‌شناسی Ambrosia psilostachya در زیستگاه‌های مختلف شهرستان بندر انزلی (استان گیلان) - رقیه جمائیلی کلویر (Agricultural Research, Education and Extension Organization, 2021)
این بررسی، جهت مقایسه ریخت‌شناسی گیاه مهاجم Ambrosia psilostachya در مراحل مختلف رشد از چهار زیستگاه حاشیه جاده (1)، زمین‌های اطراف شالیزار (2)، مناطق مسکونی (3) و زمین‌های ساحلی (4) شهرستان بندر انزلی، در سال 1398 اجرا شد. نمونه‌برداری در پنج مرحله رشد آمبروزیا و 10 بوته از هر زیستگاه به صورت تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین تولید زی‌توده، ارتفاع بوته و طول گل‌آذین نر گیاه در زیستگاه (2) و (4) و بیشترین تعداد گل‌آذین نر در زیستگاه (3) و (2) بود. همچنین، حداکثر زی‌توده گیاه در زیستگاه‌های (2)، (1) و (4) در زمان 110 روز و در زیستگاه (3) در زمان 82 روز پس از سبز شدن گیاه بود و پس از آن، گیاه وارد فاز زایشی شد. روند افزایش ارتفاع بوته‌ها در زیستگاه (1) تا زمان 69 روز و در زیستگاه‌های (2) و (4) تا 110 روز پس از سبز شدن ادامه داشت و پس از آن کاهش یافت. در زیستگاه (3) نیز روند تغییرات افزایش ارتفاع خطی بود و تا رسیدگی کامل بوته‌ها (آبان) ادامه داشت. ظهور گل‌آذین نر در چهار زیستگاه تقریبا در اواسط تیر بود. روند افزایش تعداد ساقه گل‌دهنده در زیستگاه‌های (3) و (4) تا 82 روز پس از سبز شدن بود، ولی در زیستگاه‌های (2) و (1) روند خطی بود و تا پایان دوره رشد (آبان) گیاه ادامه داشت.