La construcció de l’urna de sant Bernat Calbó i els models de Pere Costa, Salvador Gurri i Nicolau Traver - Carles Dorico (Universitat Autonoma de Barcelona. Departament d'Art i Musica, 2014)
Revisió de la bibliografia més significativa dedicada a l’urna de sant Bernat Calbó, obra cabdal de l’orfebreria barroca catalana creada per Joan Matons i conservada a la seu de Vic. La finalitat principal d’aquest article és aclarir alguna inexactitud que es troba als textos publicats i assignar a l’escultor Pere Costa l’autoria de la majoria dels models emprats per Matons. Diversos documents de l’època donen suport a aquesta asseveració, mentre que uns altres de posteriors ens permeten saber que els escultors Salvador Gurri i Nicolau Traver també construïren sengles models per a l’acabament de l’urna.