ACTIVIDAD BACTERICIDA DEL EXTRACTO ETANÓLICO Y DEL ACEITE ESENCIAL DE HOJAS DE Rosmarinus officinalis L. SOBRE ALGUNAS BACTERIAS DE INTERÉS ALIMENTARIO BACTERICIDAL ACTIVITY OF ETHANOLIC LEAF EXTRACT AND LEAF ESSENTIAL OIL OF Rosmarinus officinalis L. ON SOME FOODBORNE BACTERIA
En este trabajo se evaluó la actividad bactericida y se determinó la Concentración Inhibitoria Mínima (CIM) del extracto etanólico y del aceite esencial de hojas de Rosmarinus officinalis L. sobre microorganismos de interés alimentario: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella typhimurium...
Enregistré dans:
Auteurs principaux: | Hader I CASTAÑO P, Gelmy CIRO G, José E ZAPATA M, Silvia L JIMÉNEZ R |
---|---|
Format: | article |
Langue: | EN |
Publié: |
Universidad de Antioquia
2010
|
Sujets: | |
Accès en ligne: | https://doaj.org/article/2bdd13de4e2a439eaab75fdce66e48dd |
Tags: |
Ajouter un tag
Pas de tags, Soyez le premier à ajouter un tag!
|
Documents similaires
-
VOLATILE TERPENOID COMPOSITION OF ROSMARINUS OFFICINALIS, "CIM-HARIYALI": VARIABILITY IN NORTH INDIA DURING ANNUAL GROWTH
par: VERMA,R.S, et autres
Publié: (2012) -
EFFECT OF GREEN SYNTHESIZED SILVER NANOPARTICLES ON CARNOSIC ACID CONTENT AND PHYSIO-BIOCHEMICAL PROPERTIES OF Rosmarinus Officinalis L
par: Nezhadian,Tayebeh Azari, et autres
Publié: (2021) -
An Electron Microscopic Study of the Antifertility Potential of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) in Male Albino Rats
par: El-Din,Rania A. Salah, et autres
Publié: (2012) -
MODELING AND OPTIMIZATION OF BACS EXTRACTION FROM ALGERIAN ROSMARINUS OFFICINALIS L.VIA GREEN EXTRACTION
par: Linda LOUCIF SEIAD, et autres
Publié: (2020) -
Optimized extraction of polyphenols from leaves of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) grown in Lam Dong province, Vietnam, and evaluation of their antioxidant capacity
par: Nguyen-Kim Minh-Tam, et autres
Publié: (2021)