«La mort comença per les sabates». L’experiència de l’absurd a la Trilogia d’Auschwitz de Primo Levi - Robert Caner-Liese (Swervei de publicacions, 2014)
Partint del pensament de Theodor W. Adorno, aquest assaig vol mostrar el tractament que rep el tema de l’absurd a la Trilogia d’Auschwitz de Primo Levi. El treball gira al voltant de dues qüestions centrals en una obra que pretén donar testimoni de l’horror nacionalsocialista: l’una és la tensió que necessàriament es produeix en l’obra de Primo Levi entre la constatació del caràcter absurd i irracional de l’existència del Lager i l’intent d’entendre l’extermini del poble jueu; i, l’altra, la destrucció radical de les expectatives a l’entorn de la percepció del temps i l’espai, enteses aquestes com a formes de l’experiència humana, que té lloc al Lager.