Junaci našeg doba: Lik narko-bosa u kolumbijskim telenovelama - Diana Palaversich (University of Belgrade, 2016)
U ovom radu se razmatra prikaz lika narko-bosa u kolumbijskim telenovelama. Dok zvanični diskurs tretira narko-bosa kao oličenje zla i svireposti, osobu koja podriva jedno (tobože) zdravo društveno telo, ove serije ga predstavljaju kao model socijalne pokretljivosti u zemljama koje karakteriše socijalna nepravda. Atraktivnost lika narko-bosa u kolumbijskim serijama počiva ne samo na njegovoj sposobnosti da evocira drevni mit o socijalnom banditu nego i jedan potpuno drugačiji, savremeni kapitalistički mit o samostalnom preduzetniku (self-made man), osobi koja se sopstvenim snagama uzdiže iz siromaštva i marginalizacije.