Balast tradycji teologicznej w przekładach Ewangelii – próby nowych rozwiązań - Krzysztof Bardski (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2020)
The Burden of the Theological Tradition in Gospel Translations – Suggestions for New Solutions