TELEVİZYON VE SOSYAL MEDYA ÇERÇEVESİNDE MEDYA ARACILIĞIYLA KOLEKTİF BELLEĞİN İNŞASI - Levent Doyuran (Erciyes University, 2017)
Geçmişi yeniden hatırlatma ve canlı tutma noktasında yazılı ve görsel medyanın geçmişte yaşanılan özellikle travmatik olayları yeniden kurgulayarak ortaya koyması kolektif belleğin inşası bağlamında önemli bir role sahip olduğunu göstermektedir. Medya, kolektif belleğin inşasında bir araç olarak işlevsel bir konuma sahip olmakla birlikte bir bellek mekânı olmakla da hatırlatma, geçmişi canlı tutmada önemli bir yer arz etmektedir.