Avaluació de l’autoestima dels estudiants d’ESO. Estudi de cas en un IES - Gemma Carreras Agón (Universitat Autònoma de Barcelona, 2012)
L’article presenta els resultats de la recerca feta en un institut d’Educació Secundària sobre l’autoestima dels estudiants d’Educació Secundària Obligatòria. Després de definir el concepte d’autoestima i fer un recorregut per les investigacions dutes a terme sobre el tema, s’exposa com les autores han estudiat la relació entre l’autoestima i un seguit de variables personals i també amb el rendiment escolar. L’estudi conclou que l’autoestima influeix en el desenvolupament de l’adolescent tant acadèmic com de personalitat, fins al punt que el grau d’influència és diferent segons el tipus d’autoestima.