Światopogląd a nacjonalizm w myśli politycznej Karola Ludwika Konińskiego - Dariusz Grzybek (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2021)
Neoromantic worldview and idea of nationality in political thought of Karol Ludwik Koniński