Відеоасистовані резекції частки легені - M. S. Opanasenko (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2019)
Відеоасистовані (VATS) лобектомії виконуються з використанням ендоскопічних інструментів на основі степлер-техніки та загальнохірургічних елементів. Пріоритет надається виконанню типових резекцій з роздільною обробкою елементів кореня частки (артерій, вен, бронха).