Масалалар ечишда тенгсизликларнинг айрим тадбиқлари - Феруза Ядгаровна Марданова (Open Science LLC, 2021)
Мақола 3 қисмдан иборат бўлиб, ўрта арифметик ва ўрта геометрик қийматлар билан боғлиқ тенгсизликлар муҳокама қилинган.  сонининг таърифи ва у билан боғлиқ тенгсизликлар келтирилган. Бунда монотон ўсувчи ва чегараланган кетма-кетликларнинг хоссаларидан фойдаланилган. Шунингдек, лимитларни ҳисоблашда тенгсизликларнинг баъзи татбиқлари баён қилинган.