Region o niskim stopniu zainteresowania w polityce zagranicznej Stanów Zjednoczonych na początku XXI wieku - Rafał Wordliczek (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2013)
American Foreign Policy towards Low Interest Region at the Beginning of the 21st Century. Case Study of Maghreb States