(Ауто)полемички агон Бранка Миљковића - Dragan L. Hamović (Institute for Literature and Art, 2021)
У раду се бавимо полемичким потенцијалом у есејима и критикама Бранка Миљковића, имајући на уму културно-политичке оквире Титове Југославије. Занима нас реторика прикривања идеолошки сумњивих књижевних идеја у тим програмски обележеним деоницама. Настојимо да ишчитамо и субверзивне елементе песама о вођи и симболима југословенске револуције, у складу с аутополемичком природом песникове поетике.