Raczej koniunkturalizm niż idealizm. Kilka refleksji na temat „realizmu” Zjednoczonego Stronnictwa Ludowego i jego członków - Mateusz Szpytma (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2013)
Opportunism instead of idealism. Some reflections about the “realism” of the United Peasant Party and its members