مطالعه خستگی دمایی بر خواص ترک پذیری، چسبندگی و براقیت پوشش های چوب - هادی غلامیان (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 2021)
در این تحقیق تاثیر سیکل حرارتی بر تخریب سطحی و ترک‌پذیری انواع پوشش‌های چوب تقویت شده با نانو ذرات رس و تغییرات خواص چسبندگی و براقیت بررسی گردید. از پوشش‌های پایه حلال (آلکیدی، پلی‌یورتان)، پایه آب (کروم و فسفرسانس) و پایه روغنی (پوشش روغنی) در گونه چوبی نراد (Abies alba) استفاده شد. همچنین از تکنیک‌ها و آزمون‌های اندازه گیری ترک‌های سطحی، چسبندگی کششی و براقیت سنج جهت آنالیز نتایج قبل و بعد از خستگی دمایی استفاده شد. نتایج نشان داد، بهترین عملکرد پوشش در هر سه آزمون چسبندگی کششی، براقیت سطح و ترکی سطحی مربوط به پوشش کروم و نامناسب‌ترین، مربوط شد به پوشش آلکیدی می‌باشد. همچنین، نتایج نشان داد، استفاده از نانو ذرات رس قبل از سیکل حرارتی تفاوت چندانی در خواص پوشش نداشت اما بعد از سیکل حرارتی باعث افزایش مقاومت پوشش‌ها گردید. این افزایش مقاومت به چسبندگی در پوشش‌های کروم، فسفرسانس، روغنی، پلی یورتان و آلکیدی به میزان نزدیک به دو برابر مشاهده شد. بعلاوه استفاده از نانو ذرات رس توانست میزان ترک‌پذیری پوشش را در اثر خستگی دمایی کاهش و عملکرد پوشش‌ها را بهبود بخشد.