Międzypokoleniowy przekaz pamięci o Kresach Wschodnich II Rzeczypospolitej Polskiej - Małgorzata Głowacka-Grajper (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2021)
Intergenerational transmission of the memory of the Eastern Borderlands of Second Polish Republic