بکارگیری روش Fuzzy-AHP و سنجش از دور در مکان یابی استحصال آب از رطوبت هوا با استفاده از سیستم چگالشی - مسیح اله محمدی (University of Tehran, College of Aburaihan, 2021)
استفاده از روش‌های مناسب برای مکان‌یابی و ارزیابی تناسب اراضی جهت بهینه سازی فعالیت‌های انسانی اهمیت ویژه‌ای دارد. در این پژوهش باهدف استفاده از روش‌های تصمیم‌گیری چند معیاره فازی در مکان‌یابی استحصال آب از رطوبت هوا با استفاده از روش سیستم چگالشی در استان هرمزگان به‌منظور ارزش‌گذاری معیارها و تعیین مکان‌های بهینه انجام پذیرفته است. بدین منظور، ابتدا معیارهای رطوبت هوا و دمای هوا با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و نوع خاک، دمای 50 سانتیمتری زیرزمین و سرعت باد با استفاده از داده‌های زمینی جمع آوری شد. سپس اهمیت آن‌ها با روش تحلیل سلسله مراتبی به دست آمد. در ادامه با استفاده از توابع فازی Linear لایه اطلاعاتی فازی گردیده و در آخر با استفاده از تابع فازی گاما لایه‌ها تلفیق شدند. تناسب نهایی استان هرمزگان برای استحصال آب با استفاده از سیستم چگالشی به 5 طبقه بسیار مناسب، مناسب، متوسط، نامناسب و بسیار نامناسب طبقه بندی شده و نقشه پهنه بندی آن تهیه شد. نتایج ارزیابی تناسب اراضی نشان می‌دهد که 74/9 درصد منطقه مورد مطالعه که معادل 61/6613 کیلومتر مربع می‌باشد، در کلاس تناسب بسیار مناسب، حدود 57/18 درصد که معادل 85/12606 کیلومتر مربع می‌باشد در کلاس با تناسب مناسب، حدود 39/27 درصد منطقه که معادل 95/18597 کیلومتر مربع از منطقه را پوشش می‌دهد در کلاس متوسط، 55/17589 کیلومتر مربع که حدود 90/25 درصد از منطقه در طبقه نامناسب و در نهایت 41/18 درصد که معادل 29/12498 کیلومتر مربع است در کلاس بسیار نامناسب قرار می-گیرند.