Poimintahakkuiden puunkorjuun nykytietämys ja tutkimustarpeet - Heikki Surakka (Suomen Metsätieteellinen Seura ry, 2007)
Poimintahakkuita ei ole Suomessa tutkittu kovinkaan paljon puunkorjuun näkökulmasta. Aihe on kuitenkin tärkeä, sillä puunkorjuu vaikuttaa metsikön kasvatuksen talouteen ja erityisesti eri-ikäisenä kasvatettavassa metsikössä myös puuston tulevaan kehitykseen.