Ібупрофен як жарознижувальний та знеболювальний препарат у педіатричній практиці (літературний огляд) - M.E. Mamenko (Group of Companies Med Expert, LLC, 2021)
Ібупрофен, поряд з парацетамолом, є препаратом вибору для зниження температури та знеболювання в дітей і відноситься до ліків, які в більшості країн світу, зокрема в Україні, продаються без рецепта та можуть застосовуватися пацієнтами вдома без огляду лікаря. Зрозуміло, що таке застосування передбачає наявність значних переваг над потенційними ризиками. Зокрема, важливою умовою «домашнього» використання медичних препаратів є швидкість дії, відсутність тяжких побічних ефектів, низька токсичність, добра сумісність з іншими ліками та широкий терапевтичний коридор. Ібупрофен відповідає цим основним вимогам, тому і належить до найчастіше застосовуваних молекул у педіатричній практиці.