Pomiędzy filozofią a nauką – rozważania o francuskich korzeniach wiedzy o polityce na Akademii Krakowskiej w dobie reform kołłątajowskich - Bartosz Włodarski (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2020)
Between Philosophy and Science – Reflections on the French Roots of Political Science at the Cracovian University in the Era of Kołłątaj’s Reforms