Рідкісний клінічний випадок хірургічного лікування двобічного гідронефрозу iii ступеня у новонародженої дитини - O. K. Sliepov (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2019)
У статті наведено рідкісний клінічний випадок лікування новонародженої дитини з природженою вадою розвитку обох нирок – двобічним гідронефрозом III ступеня. У віці 11 діб дитині проведено радикальне одноетапне оперативне лікування – резекцію пієлоуретерального сегмента з наступним накладенням пієлоуретерального анастомозу за методикою Андерсона–Хайнса з обох боків. Результат хірургічної корекції вади розвитку добрий. Дослідження виконані відповідно до принципів Гельсінської Декларації. Протокол дослідження ухвалений Локальним етичним комітетом установи. На проведення досліджень було отримано інформовану згоду батьків дитини.