El camí de la tasca a l’activitat en un context AICLE - Núria Tapias Nadales (Universitat Autònoma de Barcelona, 2011)
Estudi dut a terme dins de l’equip col·laboratiu CLIL-SI, sobre el treball en petit grup en una aula AICLE de ciències en anglès. Parteix d’una perspectiva sociocultural de l’aprenentatge, parant especial atenció a la distinció entre tasca (material proposat pel docent) i activitat (allò que els alumnes fan per a realitzar la tasca de manera comunicativa) que proposa la Teoria de l’Activitat. L’objectiu és comprendre millor la dinàmica de grup en el desenvolupament d’una tasca AICLE, i observar les instàncies d’integració de continguts i llengua, per la qual cosa es descriuen i categoritzen les activitats que fan els alumnes. Això pot ser d’utilitat per a la reflexió de la pràctica docent, així com la formació del professorat.