Бул функциялари бобини ўқитишда “Математик бозор” ўйини - Умида Умаровна Умарова (Open Science LLC, 2021)
Ушбу мақолада дискрет математика ва математик мантиқ фанини бўлимларидан бири бўлган “Бул функцияси” “Математик бозор” ўйинли метод ёрдамида ўқитилиши келтирилган. Авало метод тўғрисида маълумотлар келтирилган бўлиб, амалий машғулотларни ташкил қилишга доир намуна берилган. Амалий услублар тарбия фаолиятининг хилма-хил турлари кенг доирасини қамраб олади. Амалда қуйидаги усуллар қўлланилади: вазифани қўйиш, уни бажариш усулини режалаштириш, бажариш жараёнини бошкариш, таҳлил қилиш, камчиликлар сабабини аниқлаш, мақсадга тўлик эришиш учун таълим жараёнига тузатиш киритиш. Фаолиятни ташкил этиш қоидалари, машғулотни ўтказиш тартиби, мeтoдни самарали қўллaш нaтижaсидa эришиладиган ютуқлари ўрганилган.