Przekład komentarza biblijnego jako ciąg decyzyjny tłumaczenia funkcjonalnego – studium przypadku - Aleksander Gomola (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2020)
The Functional Translation of Biblical Commentaries as a Decision- Making Process – a Case Study