Сучасні методи діагностики доброякісних та злоякісних новоутворень легень у дітей (огляд літератури) - O. V. Bylokon (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2019)
Розглянуто найпоширеніші методи діагностики новоутворень, що використовуються у педіатричній практиці, їх переваги та недоліки, а також можливості застосування новітніх методик. Останніми роками в літературі пропонується використання позитронно-емісійної томографії з комп’ютерною томографією (ПЕТ-КТ) та бронхоскопії як найбільш актуальних та прогностично достовірних. Проведено ретроспективний аналіз діагностичних методів, застосованих у пацієнтів дитячого віку, оперованих з приводу пухлин та метастатичного ураження легень, на базі відділення дитячої торакальної хірургії Київської клінічної лікарні №17 та на базі відділення дитячої онкології Національного інституту раку (м. Київ) за період з 2000 до 2016 рр., для визначення найбільш часто вживаних методів.