Frost-Musulin Potansiyelinin Varlığında (1+3) Boyutta Duffin–Kemmer–Petiau Denkleminin l-Dalga Çözümleri - Ahmet Tas (Suleyman Demirel University, 2021)
Bu çalışmada, spin-1 parçacıklar için Frost-Musulin potansiyelinin varlığında (1+3) boyutta Duffin-Kemmer-Petiau denkleminin analitik çözümleri elde edilmiştir. Bu çözümleri elde edebilmek için standart yöntem kullanılmış ve merkezcil terime bir yaklaşım uygulanmıştır. Elde edilen bağıntılar kullanılarak bağlı durum çözümleri Gauss hipergeometrik fonksiyonlar cinsinden ifade edilmiştir. Dalga fonksiyonların sınır koşulları kullanılarak herhangi bir l-durumu için bağlı durum enerji özdeğerlerini veren bağıntı türetilmiştir. Mathematica yazılım paketi kullanılarak herhangi bir l-durumu için bağlı durum enerji değerleri nümerik olarak belirlenmiştir. Ayrıca potansiyel parametrelerinin enerji özdeğerlerine olan etkileri grafiksel ve sayısal olarak incelenmiştir.