La política és pedagogia en Josep Pallach (1920-1977). In memoriam - Jaume Sarramona (Universitat Autònoma de Barcelona, 2021)
En molts dels actes de recordatori de la figura de Josep Pallach se sol separar la seva dimensió política de la professional pedagògica, però si, com deia Campanals, la política és pedagogia, també hi podríem afegir que una pedagogia compromesa sempre té perspectives polítiques, i aquest fou el cas del nostre protagonista. Pallach va ser una figura política, no n’hi ha cap dubte, amb un pes específic força important en els anys en què va exercir com a tal al nostre país.