Extra virgin olive oil improved body weight and insulin sensitivity in high fat diet-induced obese LDLr−/−.Leiden mice without attenuation of steatohepatitis

Abstract Dietary fatty acids play a role in the pathogenesis of obesity-associated non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD), which is associated with insulin resistance (IR). Fatty acid composition is critical for IR and subsequent NAFLD development. Extra-virgin olive oil (EVOO) is the main source...

Descripción completa

Guardado en:
Detalles Bibliográficos
Autores principales: Leticia Álvarez-Amor, Amparo Luque Sierra, Antonio Cárdenas, Lucía López-Bermudo, Javier López-Beas, Eloísa Andújar, Mónica Pérez-Alegre, Rocío Gallego-Durán, Lourdes M. Varela, Alejandro Martin-Montalvo, Genoveva Berná, Anabel Rojas, Mª José Robles-Frías, Abdelkrim Hmadcha, Manuel Romero-Gómez, Robert Kleemann, Franz Martín
Formato: article
Lenguaje:EN
Publicado: Nature Portfolio 2021
Materias:
R
Q
Acceso en línea:https://doaj.org/article/98018cb0ec61418692f64df0f9c6509c
Etiquetas: Agregar Etiqueta
Sin Etiquetas, Sea el primero en etiquetar este registro!

Ejemplares similares