وجه اشتراک ما در منظر چیست؟ - آگوستن برک (Nazar research center for Art, Architecture & Urbanism, 2019)
تاریخ حاکی از آن است که «منظر»، نسخه ویژه‌ای از جهان‌بینی1 (نمودی از جهان در دید یک موجود به‌خصوص) است که مدت‌های مدید، امتیاز انحصاری قشر متخصص بوده است. اما در جهان کنونی، مفهومی مشترک میان گروه بزرگی از جامعۀ بشریت است. فیلسوفی چون جورجو آگامبن  منظر را «پدیده‌ای که به صورت ذاتی به انسان مربوط می‌شود» دانسته و تا تسلط آن به جهان حیوانات نیز پیش می‌رود. نوشتۀ حاضر تلاشی برای تبیین چند شاخص تاریخی و هستی‌شناسانه بر این ملغمۀ همگانی است.