Żywotność pojęcia „Kresów” ukraińskich w polskiej kulturze - Patrycja Trzeszczyńska (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2021)
The vitality of the idea of the „Ukrainian Kresy” in Polish culture. Fieldwork announcement