Достовірні і сумнівні діагностичні критерії раннього неонатального сепсису - M.M. Kiselyova (Group of Companies Med Expert, LLC, 2021)
Неонатальний сепсис є вагомою причиною смертності серед новонароджених, особливо в країнах із низьким і середнім рівнем економічного розвитку. Важливо якнайшвидше розпочати відповідне лікування, оскільки це дає змогу запобігти більшості летальним випадкам сепсису та зменшити частоту залишкових неврологічних уражень унаслідок септичного менінгіту.