El paper de la inspecció escolar en la millora dels resultats educatius - Blanca Patricia Silva García (Universitat Autònoma de Barcelona, 2013)
Els inspectors, com a agents promotors de processos d’innovació i canvi educatiu, tenen un paper substancial en l’establiment de condicions per millorar la qualitat de l’educació escolar. Les evidències, la recerca i el coneixement disponible mostren una clara tendència de les administracions educatives per millorar el funcionament del col·lectiu que exerceix la inspecció educativa. La recerca se centra en la reflexió sobre la funció inspectora i les dificultats a què s’enfronta en el moment de facilitar suport pedagògic al professorat i a l’equip directiu, tema que pren rellevància a mesura que és més necessari generar espais d’anàlisi i de diàleg sobre la millora dels resultats educatius a cadascun dels centres escolars. La finalitat d’aquest article és exposar part dels resultats obtinguts d’una recerca focalitzada en la inspecció escolar, així com presentar algunes propostes per donar suport pedagògic als centres educatius.