Аналіз проблемних питань використання малих тактичних груп для виконання багатофункціональних завдань під час ведення бойових дій - С.М. Лук’янов (Ivan Kozhedub Kharkiv National Air Force University, 2021)
У статті проаналізовані проблеми використання малих тактичних груп у сучасних війнах та військових конфліктах як автономних підрозділів для виконання бойових задач у певній обстановці. Проаналізовані варіанти поділу відділення на декілька бойових (тактичних) груп. Склад окремих бойових груп вибирається з урахуванням можливості виконання багатофункціональних завдань. Проведено аналіз методів поділу військових підрозділів за досвідом військових конфліктів і задач, які при цьому вирішувалися. Проведено аналіз наступних методів поділу військових підрозділів на малі тактичні групи: метод комбінованої четвірки, метод розвідувальної п’ятірки, метод 3+4, метод Двійка Пауло. Визначено недоліки та переваги кожного методу. Обґрунтовано, що найбільш ефективним методом поділу військових підрозділів при проведенні операцій по боротьбі з терористами є метод Двійка Пауло.