Investigation on acoustical properties of wood - Amir Nourbakhsh (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 1997)
در استفاده از چوب ماسیو اماکنی مانند سالنهای سخنرانی، آمفی تاترها، استخرهای سرپوشیده، سینماها و ... که مسئله جذب صوت در آنها  مهم است، خواص صوتی از عوامل اساسی به شمار می رود.در این مطالعه شناخت نفوذ امواج صوتی در چوب ماسیو و مقاومت این مواد در برابر نفوذ امواج صوتی (امپدانس صوتی) مورد بررسی قرار گرفته است. اندازه گیری ها با استفاده از جذب صوت با روش امواج ساکن مدل 4002 صورت پذیرفته است. جذب صوت و امپدانس صوتی در فرکانسهای 125، 250، 500، 1000 و 2000 هرتز با تغییر عوامل موثر در چوب مورد آزمون قرار گرفته است. عوامل متغییر شامل گونه ( راش، صنوبرو توسکا) جهت الیاف در سه برش طولی، شعاغی و مماسی مورد بررسی قرار گرفته است. ضخامت نمونه آزمونی در دو اندازه 5 و 10 میلی متر و رطوبت چوب در دو سطح 6 و 12 درصد بررسی شده است