Другости y роману Kaп шпанске крви Милоша Црњанског - Ana D. Stević (Institute for Literature and Art, 2020)
Рад представља имаголошко читање недовољно проученог романа класика српске књижевности, Кап шпанске крви, а у вези с теоријом о аполонијском и дионизијском принципу елаборираном у Сексуалним персонама Камил Паље. Анализом архетипског и интертекстуалног аспекта текста, као и слика Шпаније и Немачке и њихових репрезената – јунака, расветљава се природа и функција стереотипа коју они имају унутар романескне речи Милоша Црњанског.