امکان سنجی استفاده از ضایعات لیگنوسلولزی برای تولید بیواتانول در ایران: کاربرد مدل سری زمانی آریما - شهرام بادامچی زاده (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 2021)
اولین قدم در امکان‌سنجی پروژه‌های کلان ملی در بخش انرژی، ارزیابی پتانسیل تولید و بررسی روند بازار تقاضای محصول می‌باشد. ارزیابی میزان موفقیت یک طرح در زمینه سوخت‌های زیستی بعد از پیش‌بینی عرضه و تقاضا وابسته به شناسایی صحیح مکان‌های مناسب تولید، تاثیرات محیط‌ زیستی و شناسایی عوامل موثر فنی، اقتصادی و اجتماعی آن طرح می‌باشد. لذا دراین تحقیق با ارائه مدل پیش‌بینی کننده سری‌زمانی خود-رگرسیون میانگین متحرک خود‌انباشته (آریما) به پیش‌بینی میزان تقاضا بیواتانول در 5 سناریوی مختلف در یک افق زمانی میان مدت پرداخته شد. سپس با بررسی آخرین آمار و اطلاعات ضایعات کشاورزی، پتانسیل کنونی و نیاز آینده این محصول به مواد اولیه در چند استان مناسب برای تولید بیواتانول ارزیابی شد. نتایج نشان داد با توجه به روند افزایش میزان تقاضا، میانگین مصرف روزانه بنزین تا سال 1412 به 922/136 میلیون لیتر در روز خواهد رسید. با توجه به پتانسیل فعلی (تولید روزانه حدود 16/18 میلیون لیتر بیواتانول)، امکان اجرایی نمودن سناریوی E5 و E10 تا سال 1412 برای وسایل‌نقلیه بنزینی وجود دارد. در صورتی که بخواهیم سناریوی E20 و E30 را در کشور اجرایی نماییم احتیاج است تا سال 1412 میزان تولید 7 محصول منتخب در این تحقیق را در استان‌های خوزستان، فارس، خراسان رضوی، گلستان، اصفهان، مازندران، تهران، قزوین و البرز و گیلان به میزان 2/62 میلیون تن در سال افزایش دهیم و فاکتور موثر در موفقیت طرح یعنی حمایت‌های بخش دولتی را مد نظر قرار دهیم.