Supplemental Selenium Reduces the Levels of Biomarkers of Oxidative and General Stress in Peripartum Dairy Cows / Dodati Selen Snižava Nivoe Biomarkera Oksidativnog I Opšteg Stresa Kod Mlečnih Krava U Peripartalnom Periodu - Jovanović B. Ivan (Sciendo, 2015)
Cilj ispitivanja je bio da se odredi obim uticaja oksidativnog stresa na opšti stres kod mlečnih krava u toku 24 sata oko porođaja, kao i da li on može biti ublažen primenom selena.