ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PROFİLİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: MESLEK YÜKSEKOKULU ve FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI - Gülcan Şener (Erciyes University, 2013)
Bu çalışmada, Meslek Yüksekokulu ve Fakülte öğrencilerinin demografik, sosyal,kültürel, ekonomik ve mezun olduktan sonraki beklentileri açısından profillerini belirleyerek,aralarındaki benzerlik ve farklılıkları ortaya koymak amaçlanmıştır. Amaca dayalı örneklemyöntemiyle Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve ReklamcılıkBölümü ve Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve TanıtımProgramı öğrencilerinden 400 kişi araştırma kapsamına dahil edilmiştir. Veriler, 2011'in Ocak ayıiçerisinde, geliştirilen anket formuyla toplanmış ve SPSS (13.0) paket programı aracılılığıylaanaliz edilmiştir. Çalışmada, MYO ve Fakülte öğrenci profilleri arasında sanılanın aksine çokbüyük farklılıklar olmadığı bulgulanmıştır.